Zachraňte si kůži

 Když mrkneme jedním okem na kalendář a druhým z okna, zjistíme, že zima ještě neskončila. Teploty se stále pohybují okolo nuly, ledový vítr nás často donutí nasadit si čepici a choulit se v huňatých kabátech. Ať už patříte mezi ty, co odpočítávají dny do začátku jara, anebo ty, kteří se kochají sněhem pokrytou krajinou a milují svištění po sjezdovkách, vaše pokožka potřebuje pomoc s ochranou.

ochranouVítr a nízké teploty jsou totiž nepřáteli vaší pokožky.

  • způsobují fyziologickou ztrátu vody
  • způsobuje zúžení cév (prioritou těla je udržovat teplotu)

Zúžení cév způsobuje nedostatečné zásobení pokožky živinami z krve, a tím dochází ke zpomalení metabolických procesů. Výsledkem může být nedostatečná produkce kožního mazu a následné porušení hydrolipidové vrstvy, která je pro ochranu pokožky nezbytná.

Proto vám přinášíme rady odborníků na pokožku, jak čelit posledním zimním dnům.

 

Pravidelné čištění je základ

Určitě to neslyšíte poprvé, ale opakování dobré rady vždy prospěje. Pravidelné čištění pokožky (a to myslím od hlavy až k patě) je základem pro její zdraví, ochranu, regeneraci a krásu. Připomeňme si, že vrchní buňky pokožky se neustále obnovují a odlupují jako drobné šupinky. Ty spolu s potem, kožním mazem a prachem vytvoří pastu, která ucpává póry, zpomaluje přirozenou regeneraci pokožky a navíc vytváří skvělé prostředí pro mikroorganismy, o které zrovna nestojíme.

Jak tedy účinně a šetrně čistit pokožku?

  • rychlá sprcha (5 minut) je k pokožce rozhodně šetrnější než dlouhá vana
  • příliš teplá voda způsobuje odmaštění pokožky a tím její vysoušení → zkuste spíše vlažnou
  • ideální jsou mycí přípravky s rostlinnými tenzidy, které čistí jemně a nestresují pokožku

 

Vhodný krém také odvede velký kus práce

Volba záleží na typu pokožky, můžete si vybrat mezi lehkými hydratačními krémy, nebo hutnějšími regeneračními, nebo zpevňujícími.

Nejlepší službu udělají vaší pokožce kosmetické přípravky s přírodním základem. To znamená s bambuckým máslem, nebo jinými rostlinnými oleji. Narozdíl od silikonů, parafinů a vazelíny se do pokožky vstřebají a pomůžou jí se přirozeně regenerovat a obnovit ochranný hydrolipidový film.

 

 Chcete se na něco zeptat, nebo potřebujete poradit s výběrem? Napište mi na ilona.s@tendence-esence.cz

 

Máte zájem o další tipy pro zdravé pěstění vaší krásy?

Napište nám svoji e-mailovou adresu a jednou týdně Vám pošleme odkaz na nový článek.

  •  

Formulář byl odeslán, děkujeme.