Proč používat pleťové sérum?

 

Snad každou praktickou ženu napadne, proč používat pleťové sérum? Proč nestačí kvalitní krém? Odpověď je jednoduchá. Pleťové sérum působí v hlubších vrstvách pokožky, kam se krémy nedostanou. Tím pádem je účinnější, protože napravuje problémy pleti přímo v místě jejich vzniku. Navíc, protože je koncentrovanější, dodá pleti víc aktivních látek než krém. A tak stačí jen pár kapek a je to.  

JAKÁ pleťová séra SI MŮŽu POŘÍDIT?

serum-vrasky-helan

Sérum pro suchou pleť

Pokud máte suchou pleť, tak právě teď se začátkem zimy, je pleťové sérum tím nejlepším, co můžete své pleti nabídnout. Všechna pleťová séra mají dokonalé hydratační vlastnosti a velká většina z nich obsahuje také kyselinu hyaluronovou, která má na pleť blahodárné účinky. U opravdu suché pleti doporučujeme použít také kvalitní hydratační krém.

Sérum na mastnou pleť

Jestliže jste majitelkou mastné pleti, rozhodně si nemusíte zoufat. I pro vás jsou séra vhodná. S mastnou pletí zatočí séra s výtažky z máty peprné, levandule nebo se šipkovým olejem. Skvěle ošetří také případné pupínky a jizvičky.

Séra s anti-age účinkem

Mnoho žen již kolem 25 roku života sahá po těchto typech pleťových sér. Skvěle totiž bojují proti vzniku a prohlubování vrásek, a to díky vysokému obsahu vitamínů a různých živin. Většina těchto sér má také liftingový účinek - vaši pleť krásně vypnou. Při hledání ideálního séra s těmito účinky volte to, které obsahuje nejvíce vitamínu C, který vaši pleť ochrání před volnými radikály.

Séra na oční okolí

Dalším velmi vyhledávaným typem jsou séra na oční okolí. Kolem očí totiž můžeme nejčastěji pozorovat první známky stárnutí pleti, kruhy pod očima i otoky. S tím vším vám může sérum na oční okolí pomoci. Od běžného séra s anti-age účinkem se liší především tím, že má jemnější a lehčí konzistenci, a tak citlivé oční okolí nezatěžuje.

JAK SPRÁVNĚ POUŽÍvaT PLEŤOVÉ SÉRUM

Nejprve pleť očistěte pleťovou vodou a dostatečně ji tonizujte. Poté použijte několik kapek séra. Jemně jej vmasírujte do pleti a nechte chvíli působit. Následně na pleť aplikujte denní nebo noční krém. Pleťové sérum můžete používat jednou denně a to ideálně večer, před spaním. Jestliže jej ale budete používat i ráno, vaše pleť se vám jistě odvděčí.

 

KVALITNÍ PLEŤOVÁ SÉRA na Tendence esence

Pokud uvažujete o koupi pleťového séra, v našem e-shopu Tendence esence najdete kvalitní kosmetiku značky HELAN a Athena's. Kosmetika obou těchto značek je založena na přírodních látkách a neobsahuje parabeny, ropné ani zvířecí deriváty. Její účinky jsou podloženy mnoha získanými certifikáty, a proto investicí do této kosmetiky rozhodně neprohloupíte ;)