Správný šampon je základ! Vlasy jako koruna krásy - část 2

Jak už víme z minulého článku, čistota vlasů a pokožky hlavy je pro krásnou zdravou hřívu zásadní. Jak ale vybrat ten správný šampon?
 banner-vlasy-2

 

Ať máte mastné, anebo suché vlasy, důležité je, abyste zvolila šampon, který je šetrný k vaší pokožce. To znamená, aby neobsahoval SLES. SLES, neboli laurethsulfát sodný, je látka obsažená ve většině běžně dostupných šamponů. Má velmi silné odmašťující účinky, a tak pokožku hlavy vysmejčí jak podlahu. Tím způsobí, že se mastná pokožka brání ještě větší produkcí mazu a ta suchá je pochopitelně ještě sušší, postupně začne svědit a reagovat podrážděně.

Pokud jsou vaše vlasy spíše suché, vyhledávejte šampony, které obsahují přírodní oleje. Ty dodají vlasům výživu, lesk a pomohou vlasové vlákno regenerovat. Dobrou volbou je například regenerační šampon se lněným olejem a karité máslem, který najdete v nabídce našeho e-shopu.  

Jestliže máte mastnější vlasy, hledejte ve složení šamponů břízu, břečťan, lopuch, nebo mátu, které vás zbaví nadměrného mazu šetrně a bez přílišného vysušení pokožky. Z nabídky Tendence Esence se pro vás hodí březový šampon na mastné vlasy. Tento šampon pomáhá i s tvorbou lupů a svěděním. Velmi se osvědčil také u dětí, kterým se začínají probouzet hormony.

Anebo pokud neřešíte žádný z výše uvedených problémů a chcete „pouze“ krásné vlasy, vyzkoušejte naši NOVINKU – šampon z řady Erboristica TricoBio s kyselinou hyaluronovou v bio kvalitě. Ten se výrobci Athena’s opravdu povedl.

 

Šamponem to ovšem nekončí, následná péče o vlasy je stejně důležitá. Ale o tom zase příště :)

 

Zajímají vás naše další tipy?

Vyplňte svoji e-mailovou adresu a každou neděli vám pošleme aktuální tip týdne.

  •  

Formulář byl odeslán, děkujeme.