I vaše vlasy mají "hlad" - Vlasy jako koruna krásy - část 3

V prvním článku z naší série Vlasy jako koruna krásy jsme chtěly zdůraznit, že pro zdraví a krásu vlasů je zásadní čistá pokožka hlavy. V navazujícím článku jsme vám poradily, jak vybrat šampon, který bude k vašim vlasům šetrný a přitom účinný. Doporučily jsme vám také, jakým látkám se v šamponech raději vyhnout. Jenže šamponem to nekončí i vaše vlasy mají "hlad". Proto je třeba jim po umytí dodat výživu, hydrataci a ochranu - elegantním řešením je pravidelně používat balzám na vlasy a v případech kdy to už nestačí, péči doplnit o reparační séra a vlasové masky.

Proč je potřeba používat balzám na vlasy?

Balzám na vlasy bychom měli používat po každém mytí vlasů. Je to z toho důvodu, že je potřeba zatáhnout a vyhladit strukturu vlasu, která je mytím narušená. Pokud to neděláme, postupem času může dojít k tomu, že se vlasy začnou třepit, jsou křehčí, lámavé a jako bez života. Už moje maminka věděla, že umytím péče o vlasy nekončí. Zatažení a scelení vlasů dosahovala pomocí octové, nebo citronové vody. Dnes už máme spoustu moderních, účinnějších, voňavějších a přesto téměř stejně tak přírodních prostředků. Pojďme se podívat na některé balzámy na vlasy obsahující aktivní přírodní látky, které vám můžeme nabídnout v našem e-shopu Tendence Esence.

banner-vlasy-3

Jak vybrat balzám na vlasy?

Balzám na vlasy, stejně tak jako šampon, vybíráme podle toho, v jakém stavu naše vlasy jsou, a jakého efektu chceme docílit.

Většině normálních, zdravých vlasů vyhovuje hydratace a lehká výživa. Díky nim si vlasy udrží vysokou kvalitu a krásný lesk. V tomto případě doporučujeme vyzkoušet hydratační kondicionér s kyselinou hyaluronovou. Plusem je jeho lehká a svěží citrusová vůně :)

Pokud máte barvené, nebo odbarvené, suché vlasy, budete už spíše potřebovat reparační balzámy a kondicionéry, které obnovují vlasovou strukturu. Vyzkoušet můžete například reparační kondicionér s rostlinným keratinem, který podporuje samoobnovu a hydrataci vlasů.

Jestli jsou vaše vlasy už více poškozené, hodí se sáhnout po maskách na vlasy, které proniknou ještě hlouběji do struktury vlasu a s regenerací poškozeného vlasu začínají už zde. Pro tento případ se skvěle hodí vyhlazující vlasová maska s monoi olejem, která kromě obnovy a úzdravy vlasů usnadňuje jejich rozčesávání a chrání je před dalším poškozením způsobeným teplem při fénování a žehlení.

 Vybrat si vhodnou vlasovou kosmetiku není jednoduché. Ať se vám v tom daří a ať jsou vám vaše vlasy korunou krásy, přeje tým Tendence Esence :)

Zajímají vás naše další tipy?

Vyplňte svoji e-mailovou adresu a každou neděli vám pošleme aktuální tip týdne.

  •  

Formulář byl odeslán, děkujeme.