BLOG TENDENCE-ESENCE, Strana 4

Vítejte na našem blogu! Pokud Vás zajímá přírodní kosmetika a kosmetika obecně, pak jste tu správně! Na našem blogu najdete zajímavé a užitečné články týkající se výběru správné kosmetiky pro Vaši pleť, tipů pro krásnou pleť a novinky z oblasti kosmetiky obecně!

Olivový olej

Kosmetické produkty s výtažky z oliv a s podílem olivového oleje jsou blahodárné zvláště díky své schopnosti vázat v pokožce vodu. Přirozeným působením dodávají pleti látky, které si tělo nedokáže vytvořit samo a které bezpečně posilují a zjemňují i velmi suché partie. Nejvyšší kvality je olej označený Extra virgin / vergine (extra panenský), který byl v ideálním případě získán z ručního sběru oliv a z prvního lisování za studena. Olivy se po sběru musí v co nejkratším čase zpracovat. Mechanický způsob zpracování je nejšetrnější postup, který zachová v oleji  maximální množství antioxidantů, minerálních látek a vitamínů. V lisovně se olivy zbaví nečistot a zbytků listů, rozmačkají se žulovými mlýny a lisováním na speciálních rohožích se oddělí od uhnětené hmoty nejcennější BIO olivový olej. Obsahuje antioxidanty jako je Oleox, Polyfenol, Vitamín E a tím chrání buňky před stárnutím. Podporuje tvorbu kolagenu a elastinu, proto zlepšuje napětí  kůže a propůjčuje jí mladistvý vzhled. Vys...

SLES - Lauryl ether sulfát sodný

SLES - Lauryl ether sulfát sodný (také Larethsulfát sodný), jehož alternativou je SLS - Lauryl sulfát sodný, je nejběžněji používaným tenzidem při výrobě mycích, pracích a čistících prostředků. Pro jeho pěnivé vlastnosti se využívá k výrobě šamponů, tekutých mýdel, sprchových gelů, pěn do koupele někdy i do zubních past a pleťových krémů. Vyrábí se směšováním kyseliny sírové, monododecylesteru a sodné soli. Domněnka, že SLES a SLS jsou karcinogenní, se po provedených toxikologických výzkumech sice nepotvrdila, ale již svým složením SLES naznačuje, že pokožku silně odmašťuje a tím ji zbavuje tolik potřebných lipidů (ochranných tuků), které tvoří na kůži ochrannou bariéru. Pokožka ochuzená o přirozenou hydrolipidovou rovnováhu je potom náchylná k pronikání škodlivých látek (včetně bakterií a plísní) do hlubších vrstev kůže.Z toho vyplývá, že SLS a SLES jsou pro citlivou pleť příliš agresívní a bývají příčinou suché, zarudlé, popraskané a svědivé pokožky. Věnujte proto pozornost složení...

Aloe vera

Aloe vera je úžasná rostlina, která má na pokožku celkově blahodárný vliv. Má vynikající hydratační a protizánětlivé účinky, zklidňuje a urychluje hojení. Díky obsahu biologicky aktivních sloučenin a enzymů zpomaluje proces stárnutí. Hodnotou pH se velmi blíží pH lidské pokožky. Aloe vera se dokáže o vaši pokožku postarat opravdu zodpovědně, proto je jako přírodní účinná látka v kosmetice tolik oblíbená. Perfektně hydratuje, zklidňuje podráždění při akne, po opalování, po depilace nebo holení. Aloe vera je vhodná rovněž při léčbě ekzémů, lupénky, různých dermatitid, akné a spálenin, včetně těch od sluníčka. Aloe vera je zázračná sukulentní rostlina původem z Afriky, se silnými dužnatými listy, které obsahují velké procento šťávy, která se v lékařství a kosmetice používá již přes 3500 let. Šťáva z Aloe Vera obsahuje více než 75 látek nezbytných pro obživu a přirozenou rovnováhu organismu. Aloe vera je velice efektivní v kosmetických přípravcích – chrání pokožku, hydratuje, ALOE VERA j...

Alfa hydroxy kyseliny (AHA)

Alfa Hydroxy Kyseliny (AHA) – jsou kyseliny získávávané z různých rostlin a plodů. Nejčastěji se setkáme s kyselinou glykolovou estrahovanou z cukrové třtiny. Její nízká molekulární hmotnost usnadňuje pronikání do pokožky, kde stimuluje metabolismus buněk, které jsou zodpovědné za obnovu pokožky a tvorbu kolagenu. V čistících kosmetických přípravcích podporuje jemnou exfoliaci a následnou eliminaci odumřelých buněk na povrchu pokožky tím, že sníží přilnavost jejich spojů. Silná metabolická schopnost alfa hydroxy kyselin je využívána k redukci viditelnosti vrásek a drobných pigmentových skvrnek. Napomáhá ozdravení pokožky poničené sluncem. Italský výrobce ATHENA´S používá alfa hydroxy kyseliny estrahované z květin - sporýš, fialka, ibišek, šípková růže, zeměžluč a vřesovec v  odličovacím mléku  a čistícím toniku řady Erboristica....

Arganový olej

Arganový olej se získává z plodů (jader) stromu Arganie trnité, které se daří pouze v Maroku. Z jejích plodů získávají místní berberské kmeny vzácný olej, nazývaný též tekuté zlato, který je již po staletí oceňován pro své výjimečné vlastnosti. Tradiční ruční výroba zajišťuje zachování všech příznivých látek, které arganový olej obsahuje. Po sběru plodů je ženy ručně rozloupnou a zbaví skořápek, aby mohly jádra upražit na ohni. Rozdrcením v kamenných mlýnech a lisováním za studena získají opravdový nektar, který obsahuje neuvěřitelné množství aktivních látek: Esenciální mastné kyseliny - stearová, linolenová, olejová - tělo je samo nevytváří, mají antioxidační účinky, udržují fyziologickou funkci pokožky, jsou základním materiálem pro tvorbu buněčných membrán, napomáhají při otocích a zánětech. Steroly - Alpha-Spinasterol a Schottenol- přírodní látky, které udržují strukturu a funkci buněčných membrán. Karotenoidy - přírodní antioxidanty Skvalen - přírodní organická sloučenina, ...

Ceramidy

Ceramidy jsou organické sloučeniny z rodiny lipidových molekul (lipidy=tuky), které se nacházejí v buněčných membránách v epidermické vrstvě.  V lidské kůži bylo zjištěno 11 různých druhů ceramidů, které se liší chemickou strukturou. Ceramidy v buněčné membráně těsně přiléhají k sobě a vytvářejí vrstvu, která nepropouští vodu ven z buňky a udržuje tím pružnost pokožky a její stálou teplotu. Na ceramidy má negativní vliv a poškozuje je mýdlo a rozpouštědla. Proto používejte výhradně sprchové gely a šampony bez mýdlové složky SLES. Množství ceramidů obsažených v pokožce klesá s věkem. Pokožka lidí nad 40 let je už neprodukuje. Každodenním užíváním kosmetických přípravků s ceramidy se zvyšuje pevnost pleti obličeje, krku a dekoltu a zabraňuje předčasným projevům stárnutí i tvorbě vrásek. Komplex ceramidů suchou a náročnou pleť dlouhodobě hydratuje a regeneruje. V naší nabídce naleznete speciální pleťové sérum s ceramidy oční elixír s ceramidy pleťový krém    ...

Tělové oleje

V Laboratořích Athena's hraje vysoká kvalita rostlinných olejů a esencí vždy hlavní roli při vývoji  nového kosmetického produktu. Přírodní rostlinné oleje, jejichž hlavní součástí jsou esenciální mastné kyseliny, jsou zásadně podstatné pro blaho naší kůže. Dokáží udržet hydrolipidní bariéru pokožky, zvyšují tonus, pružnost a jemnost pokožky. Každý rostlinný olej má odlišné vlastnosti, proto je pro dosažení maximálních účinků ideální spojit účinky více olejů. Tělové oleje Athena's obsahují 5  přírodních olejů lisovaných za studena, výhradně mechanickým způsobem olej z makadamiových ořechů jojobový olej rýžový olej olej ze sójových bobů lněný olej Tělové oleje Athena's obsahují navíc i bambucké máslo. Tím ale složení těchto skvělých kosmetických produktů pro péči o vaše tělo nekončí. Pro posílení synergického působení přírodních aktivních látek jsou do tělových olejů přidány vzácné esenciální oleje, které skvěle doplňují účinnost tělových olejů a maximalizují požitek při ap...

Bambucké máslo

V subsaharské Africe, kde se v pásech savan prohání žirafy a sloni, je již od pradávna známo, že tuk získaný ze semen máslovníku afrického má zázračné účinky na lidské tělo. Tento strom s tmavošedou kůrou vysoký 12-20 metrů se vyznačuje rozložitou korunou a plody podobnými švestkám. Tyto plody slouží jako zdroj takzvaného bambuckého másla, které se používá na nejrůznější účely, lékařské i kosmetické. Dlouhodobá proslulost této přírodní suroviny dosvědčuje třeba fakt, že se bambuckým máslem natírala sama královna Kleopatra a že samotný strom máslovníku je domorodými kmeny v Nigérii, Ghaně a Mali považován za posvátný. Bambucké máslo obsahuje mnoho přírodních antioxidantů - vitamíny A, D, E a F, mastné kyseliny a disponuje i dalšími látkami s biologickou aktivitou, které máslu propůjčují vysoký hydratační účinek. Současní vědci zjistili, že bambucké máslo vykazuje dokonce protizánětlivé účinky a působí také jako prevence proti nádorovému bujení. Péče o pokožku Bambucké máslo je ide...

Stránka 4 z 4 - 38 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.