Aloe vera

Aloe vera je úžasná rostlina, která má na pokožku celkově blahodárný vliv. Má vynikající hydratační a protizánětlivé účinky, zklidňuje a urychluje hojení. Díky obsahu biologicky aktivních sloučenin a enzymů zpomaluje proces stárnutí. Hodnotou pH se velmi blíží pH lidské pokožky. Aloe vera se dokáže o vaši pokožku postarat opravdu zodpovědně, proto je jako přírodní účinná látka v kosmetice tolik oblíbená. Perfektně hydratuje, zklidňuje podráždění při akne, po opalování, po depilace nebo holení. Aloe vera je vhodná rovněž při léčbě ekzémů, lupénky, různých dermatitid, akné a spálenin, včetně těch od sluníčka.

Aloe vera je zázračná sukulentní rostlina původem z Afriky, se silnými dužnatými listy, které obsahují velké procento šťávy, která se v lékařství a kosmetice používá již přes 3500 let. Šťáva z Aloe Vera obsahuje více než 75 látek nezbytných pro obživu a přirozenou rovnováhu organismu. Aloe vera je velice efektivní v kosmetických přípravcích – chrání pokožku, hydratuje,

ALOE VERA je silný antioxidant:

  • působí proti stárnutí,
  • podporuje hojení,
  • působí jako UV filtr,
  • čistí, osvěžuje a regeneruje tkáně,
  • zlepšuje zásobení kyslíkem,
  • má antiseptické účinky,
  • vyrovnává tvorbu kožního mazu a zpevňuje vlasy.

aloe bio kosmetikaVe všech přípravcích kosmetické řady ALOE VERA byl jmenovitý obsah 50% vody nahrazen čistou šťávou z ekologicky pěstované Aloe Barbadensis.

Z této užitečné vytrvalé rostliny se používá několik částí. K dostání jsou výrobky s obsahem listů, gelu, šťávy i sušeného prášku z aloe. Existuje asi 250 druhů aloe, která patří do rodu liliovitých, v kosmetice se však používá především aloe vera. Krátký stonek a mělký kořenový systém nesou koruny masitých listů. Jelikož se jedná o sukulentní rostlinu, listy v suchém a horkém klimatu zadržují vlhkost.

Za účinky aloe vera je zodpovědná komplexní skupina biologicky aktivních sloučenin a enzymů. V péči o pokožku se gel z aloe vera využívá různými způsoby. Protizánětlivé účinky se uplatní při zmírňování bolesti a otoků spojených se svěděním pokožky a popáleninami.

Pevná složka tvoří méně než jedno procento gelu a obsahuje polysacharidy. Zbytek představuje voda a právě schopnost gelu zadržovat vodu pomáhá zchladit pokožku.