Proč používat kosmetiku v BIO kvalitě?

Proč používat kosmetiku v BIO kvalitě? Na tuto otázku je jednoduchá odpověď: všechny látky obsažené v kosmetice totiž vpouštíme do svého těla a vliv těch syntetických není vždy pozitivní.

Naše pokožka je naším největším orgánem. Tvoří bariéru mezi námi a okolním světem, a tak nás chrání před vlivem škodlivých látek. Tato bariéra ovšem není a ani nemůže být stoprocentní. Je dokázáno, že vstřebává až 60% všech chemických látek obsažených v kosmetických produktech. A to je právě důvod, proč bychom si měli více všímat toho, jakého původu a účinku jsou látky, ze kterých se skládají kosmetické produkty, které používáme.

Běžná kosmetika obsahujE ropné deriváty

Varováním pro nás může být následující příklad. Máme možnost namazat si obličej kvalitním olivovým olejem, anebo naftou, kterou jsme si původně zamýšleli natankovat do auta. Co bychom si měli vybrat? A co si ve skutečnosti často vybíráme? K rozhodnutí postačí zdravý selský rozum. Co naší pokožce, celému tělu a  zdraví udělá lépe, nemusíme zdůrazňovat. Tento příklad není nijak přehnaný. Běžná kosmetika obsahuje velké procento vazelíny nebo parafínu, které jsou vyráběny z ropy. Jsou pouze obohacené o esenciální látky, které kosmetické společnosti vyrábí synteticky a s přírodním složením nemají nic společného. Naproti tomu přírodní kosmetika a oleje jsou prostě přírodní...

bio

Účinky přírodní kosmetiky

Účinky přírodní kosmetiky nám jsou známé už od pradávna. Jsou díky generacím našich prababiček léty ověřené, a tak můžeme mít vcelku přesnou představu o tom, jak bude naše pokožka na určité přírodní látky reagovat. Ke skvělým a ověřeným pomocníkům patří například med, olivový olej, kokosový olej, růžová voda nebo včelí vosk. Příroda v sobě skrývá mnoho pokladů, přičemž každý se hodí na něco jiného a v tom je právě ta věda. Ruku na srdce, kdo z nás má v dnešní době čas zabývat se léčivými a kosmetickými účinky rostlin a přírodních látek, natož si sám doma přírodní kosmetiku vyrábět? A právě od toho je tu kosmetika v BIO kvalitě.

Přírodní kosmetika v BIO kvalitě vám dá záruku toho, že dopřáváte své pleti jen to nejlepší a nezaděláváte si na malér v podobě škodlivých účinků, které při dlouhodobém používání přináší syntetická kosmetika. 

V našem e-shopu Tendenceesence.cz najdete přírodní kosmetiku značky Athena's a HelanPřírodní italská kosmetika Athena´s přináší na český kosmetický trh skvělé výrobky s přírodními oleji. Může se pochlubit certifikátem BIOECO COSMESI AIAB za výrobu bioekologické kosmetiky s nízkým zatížením pro životní prostředí, není testovaná na zvířatech, a je také Vegan OK

certifikáty

Podobně je i kosmetika značky Helan držitelem certifikátu ICEA - institutu pro environmentální a etickou certifikaci, a certifátu LAV - ligy proti vivisekci (pitvání za živa), a tak může pracovat pouze s přírodními produkty, které jsou certifikované, a musí být uvedeny ve složení kosmetiky.

certifikáty_1

Chovejte se ke své pokožce s náležitou úctou a péčí a dopřejte jí to nejlepší z přírody v nejúčinnější možné formě - kosmetiku v BIO kvalitě. Uvidíte, že se Vám náležitě odmění ;)