Přírodní dětská kosmetika LINEA BIMBI

Každý rodič si uvědomuje, že kůže jeho děťátka je velmi jemná a náchylná na vnější podněty. Ne všichni však ví, že dětská pokožka se vyvíjí do tří let věku, a proto není po tuto dobu zcela zajištěna její ochrana. Poškodit dětskou kůži je poměrně snadné, stačí k tomu UV záření, kontakt s některými chemickými i fyzikálními látkami či infekčními částicemi, snadněji také dochází k mechanickému poškození kůže. Dětská pokožka zkrátka potřebuje mnohem pečlivější péči než ta dospělá.

Jak chránit dětskou pokožku v průběhu hygieny?

Trendy v dětské hygieně procházejí neustále změnami. Řada odborníků dnes např. zastává názor, že každodenní koupání není žádoucí, protože dochází k vysušování kůže. Děti ale mají „cachtání“ rády a večerní koupel je pro ně příjemný večerní rituál. Pokud jej tedy chceme pro děti zachovat, volíme cestu vhodnějšího výběru kosmetiky. Italský výrobce HELAN vytvořil pro děti speciální kosmetickou řadu LINEA BIMBI, která je pro každodenní koupání dítěte vhodná, protože dětskou pokožku ochraňuje a vyživuje.

Nabídnout pro každodenní koupel vám tak můžeme např. kvalitní dětské mýdlo s neutrálním pH, bez SLES (saponátové dráždivé složky), které je obohaceno o kukuřičný škrob a mandlový a olivový olej. Další variantou je dětské tekuté mýdlo s výtažky heřmánku a měsíčku se silnými zklidňujícími účinky a hydratačními vlastnostmi. Velmi praktická je kombinace dva v jednom pro dětský sprchový gel se šamponem s ovesnými proteiny a extraktem z heřmánku a měsíčku lékařského. Po osušení je důležité kůži dobře promastit krémem nebo olejem. Náš přírodní dětský krém bohatý na vitaminy zajistí dětské pleti hydrataci, vláčnost a ochranu kůže.

Jak chránit dětskou pokožku před slunečním zářením?

Zcela zvláštní kategorií v ochraně dětské kůže je ochrana před UV zářením a přímým slunečním zářením. Proto je vhodné používat vhodný ochranný krém a poté kosmetiku po opalování, která pomůže pokožku zklidnit a ošetřit. Dětská kosmetika značky Helan poskytuje vysokou ochranu SPF 20, 30 i 50. Na výběr máte z dětského opalovacího mléka, opalovacího spreje i opalovacího krému. Všechny efektivně snižují účinky slunečního záření díky vyvážené kombinaci slunečních filtrů a jsou vysoce odolné proti vodě a účinně chrání jemnou pokožku dětí i kojenců před UVA a UVB zářením.

Po opalování je důležité navrátit kůži její přirozenou vláčnost např. pomocí dětského mycího gel po opalování, který pečlivě umyje tělo i vlásky, odstraní chlór, sůl, jemné částečky písku a zbytky opalovacího krému. Na závěr použijte po koupeli lehké, sametově jemné mléko po opalování, které se snadno roztírá, hydratuje, zjemňuje účinky, osvěží a zklidní dětskou pokožku po slunění.

Jak chránit dětskou pokožku před hmyzím bodnutím?

V přírodě se můžeme potakt i s dalšími nástrahami, proti kterým chceme děti chránit. Abychom odvrátili útok hmyzu, můžeme s důvěrou použít sprej proti komárům nebo repelent přírodní Roll-on. Jestliže už k bodnutí hmyzem dojde, podráždění pokožky i dětský pláč zklidníme tyčinkou po bodnutí hmyzem, která zmírní svědění štípanců. Neobsahuje alkohol ani amoniak.

Absolutní bezpečnost

Jelikož spolupracujeme pouze s prověřenými výrobci kvalitních značek, zaručujeme vám absolutní bezpečnost a maximální ochranu dětské pokožky. Tato dětská kosmetika neobsahuje konzervační látky a barviva, je dermatologicky testovaná. Navíc nebyla testována na zvířatech. Kromě toho je vyjma přípravků na opalování tato dětská přírodní kosmetika ověnčena certifikátem ECO BIO ICEA.