Jak v zimě pečovat o vlasy? 7 tipů pro štěstí...

Jak v zimě pečovat o své vlasy, abychom zabránily jejich poškození? 7 tipů pro štěstí...

 

Co je potřeba v zimě udělat, abychom si uchovaly krásnou, zdravou hřívu a jaro nás nepřekvapilo roztřepenými konečky, lupy a vypadanými vlasy? Přečtěte si našich 7 tipů, kterými pokud se budete v zimě řídit, určitě neprohloupíte ?

 

1. NE šamponům na mastné vlasy a šamponům s alkoholem

Aby naše vlasy vypadaly krásně, musí být hlavně čisté, to je jasná věc. V zimě se nám ale kvůli náhlým změnám teplot a nošení čepice vlasy bohužel mastí o něco rychleji. Můžeme proto být v pokušení používat šampon pro mastné vlasy. Některé tyto šampony ale pokožku velmi vysušují, a ta se tak brání tím, že produkuje mazu ještě víc. Tedy začarovaný kruh. Ale nebojte, výměnou za šampon určený pro každodenní použití jej rychle prolomíte.
Stejně působí i šampony a jakékoli jiné přípravky na vlasy, které obsahují alkohol. Sledujte proto složení a alespoň v zimě se přípravkům s alkoholem vyvarujte.

jak v zime pecovat o vlasy

 

2. Vlasy si myjte ve vlažné vodě

Ráda si v zimě dopřejete horkou vanu? Pak dávejte pozor na své vlasy. Těm totiž teplá voda příliš nesvědčí. Zbavuje je přirozené ochranné vrstvy tvořené oleji, a tak vede k jejich vysušování.

3. Omezte lak na vlasy

Bohužel ani lak na vlasy není v zimě ta nejlepší volba. Krom toho, že vlasy opět vysušuje, může vám v kombinaci se sněhovými vločkami, anebo deštěm, pěkně zkomplikovat i rozčesávání.

4. Neodcházejte z domu s vlhkými vlasy

Vážně. Se škodami, které napáchají mokré vlasy v kombinaci s mrazem a studeným větrem, si totiž často dovedou poradit už jen nůžky.

5. Kondicionér jako nejlepší ochrana

Krom zmiňované čepice, která není všem z nás zrovna sympatická, je tou nejlepší ochranou pro naše vlasy kondicionér. Vytvoří totiž kolem vlasu ochranou vrstvu, a tak zabrání jejich vysoušení a třepení konečků. Opět věnujte pozornost jeho složení a kondicionéry s obsahem alkoholu předem vyloučete.

6. Udržujte hydrataci s vlasovou maskou

Jak už jste pochopila, v zimě jde hlavně o to, jak uchovat své vlasy hydratované. Krom toho, že se tedy budete snažit předejít vysušení, můžete hydrataci i dodat zvenčí. A to například v podobě kvalitní vlasové masky, kterou byste měla aplikovat alespoň jednou za měsíc.

7. Vlasové oleje jako prevence roztřepených konečků

A pokud už přeci jen na svých vlasech pozorujete určité známky poškození, nezoufejte. Nasaďte těžší kalibr! Tím nejlepším, co vám v takové situaci můžeme doporučit, jsou přírodní vlasové oleje. Díky tomu, že proniknou hluboko do struktury vlasů, dokáží je od základu zregenerovat a obnovit.

 

Pokud svým vlasům ráda dopřejete péči v podobě přírodní kosmetiky, podívejte se v našem e-shopu Tendence Esence na kategorii Vlasy. Najdete tam jak šampony bez alkoholu a SLES, tak i hydratační vlasové masky a přírodní regenerační oleje. Přejeme krásné, byť sychravé, dny a oslnivou hřívu :)