Certifikáty Liquidflora

Certifikáty

Náš etický kodex klade důraz na tato pravidla: náš make up klade zdraví na první místo, není mu lhostejné životní prostředí a není testovaný na zvířatech. LIQUIDFLORA se snaží o získávání klíčových certifikátů, které garantují zvyšování kvality dekorativní kosmetiky.

Všechna kosmetika značky LIQUIDFLORA je držitelem certifikátu ICEA - institutu pro environmentální a etickou certifikaci, a certifátu LAV - ligy proti vivisekci (pitvání za živa), a téměř všechny naše produkty jsou certifikovány jako veganské. Dále všechny obaly a příbalové letáky v nich jsou certifikovány organizací Forest Stewardship Council®. Loga certifikátů, které naše produkty získaly naleznete na všech obalech.

Certifikát ICEA

logo icea Certifikát ICEA vydává organizace Environmental and Ethical Certification Institute - jedna z nejdůležitějších institucí ve svém oboru díky více než 13000 kontrolovaným společnostem. Cílem ICEA je rozvoj čestného a sociálně udržitelného rozvoje pomocí podporování bio zemědělství a dalších bio-ekologických sektorů. Kosmetika, která získá certifikát ICEA musí splňovat očekávání zákazníků coby zdravá, bezpečná a přátelská ke klimatu. Nesmí se používat žádné zakázané složky, alergeny, dráždící nebo jinak škodlivé substance, geneticky modifikované produkty, ionizující radiace. Lze pracovat pouze s přírodními produkty, které jsou certifikované, a musí být uvedeny ve složení kosmetiky. Obaly certifikované kosmetiky musí být z recyklovatelných materiálů.

Certifikát LAV

certifikace lavLiga proti vivisekci (LAV) byla založena v roce 1977 za účelem zrušení vivisekce, ochrany zvířat a jejich práv, ochrany biodiverzity a životního prostředí a boje proti "zoo mafii". LAV je uznávaná Italskou vládou coby nezisková organizace, a spolupracuje s ministerstvy, má zastoupení v různých komisích a jiných státních agenturách. Certifikát LAV garantuje, že produkt nebyl testován na zvířatech.

Certifikát VeganOK

logo veganVEGAN představuje životní styl, dietu a obecněji také etickou komunitu, která nesouhlasí s vykořisťováním zvířat jakéhokoliv druhu jako je lidská potrava nebo jiné potřeby. LIQUIDFLORA tuto vizi přejímá. Proto při výrobě své kosmetiky nepoužívá žádné živočišné složky nebo složky z nich odvozené. LIQUIDFLORA zaručuje, že žádný test nebo procedura nevedla ke zneužití zvířat. Proto je naše dekorativní kosmetika vhodná i pro komunitu veganů. Ze všech našich produktů tuto certifikaci nezískal pouze korektor a kompaktní pudr, protože obsahují včelí vosk, díky kterému nejsou považovány za přijatelné pro vegany. Navzdory tomu pracujeme na tom, abychom včelí vosk nahradili plně rostlinnými složkami. Produkty, které jsou držiteli certifikace VEGAN OK navíc neobsahují geneticky modifikované produkty (GMO). Pokud některá kosmetika obsahuje ingredienci vyráběnou ze soji nebo kukuřice, jedná se o odrůdy, které nebyly geneticky modifikovány.   

Certifikace FSC

certifikace FSCFSC je globální nezisková organizace zaměřená na propagaci zodpovědné správy lesů po celém světě. Členy FSC jsou některé z nejvýznamnějších světových neziskových organizací, firem a sdružení, ale také vlastníci lesů a firmy zpracující dřevo, ale i jednotlivci. Obaly a letáky společnosti LIQUIDFLORA jsou vyráběny společnostmi, které podléhají dozoru FSC.

Certifikace Vegetal Plastic©

logo vegetal plasticKosmetické sáčky a tyčinky používané společností LIQUIDFLORA jsou navrhovány a vyráběny v Itálii z plastu vyrobeného z bio surovin, jakými jsou například kukuřice, rostliny a celulóza. Tyto nové organické materiály mají velký přínos pro životní prostředí: šetří fosilní paliva, snižují produkci skleníkových plynů, lze je snadno kompostovat a recyklovat.

Certifikát Cosmetici Biologici

logo ccpbCertifikát CCPB Cosmetici Biologici garantuje přírodní složení výrobků v závislosti na obsahu v surovin z ekologického zemědělství: bio kosmetiky a kosmetiky s organickými látkami. Organizace CCPB provádí posuzování dokumentů, certifikační audit na výrobních závodech, rozhoduje o certifikaci a vydání osvědčení a další zápisu v registru certifikovaných výrobků. Následně pak provádí dozor nad činností subjektů, které certifikát získaly.