Alfa hydroxy kyseliny (AHA)

Alfa Hydroxy Kyseliny (AHA) – jsou kyseliny získávávané z různých rostlin a plodů.

Nejčastěji se setkáme s kyselinou glykolovou estrahovanou z cukrové třtiny. Její nízká molekulární hmotnost usnadňuje pronikání do pokožky, kde stimuluje metabolismus buněk, které jsou zodpovědné za obnovu pokožky a tvorbu kolagenu.

V čistících kosmetických přípravcích podporuje jemnou exfoliaci a následnou eliminaci odumřelých buněk na povrchu pokožky tím, že sníží přilnavost jejich spojů. Silná metabolická schopnost alfa hydroxy kyselin je využívána k redukci viditelnosti vrásek a drobných pigmentových skvrnek. Napomáhá ozdravení pokožky poničené sluncem.

Italský výrobce ATHENA´S používá alfa hydroxy kyseliny estrahované z květin - sporýš, fialka, ibišek, šípková růže, zeměžluč a vřesovec v  odličovacím mléku  a čistícím toniku řady Erboristica.