Olivový olej

Kosmetické produkty s výtažky z oliv a s podílem olivového oleje jsou blahodárné zvláště díky své schopnosti vázat v pokožce vodu. Přirozeným působením dodávají pleti látky, které si tělo nedokáže vytvořit samo a které bezpečně posilují a zjemňují i velmi suché partie.

Nejvyšší kvality je olej označený Extra virgin / vergine (extra panenský), který byl v ideálním případě získán z ručního sběru oliv a z prvního lisování za studena. Olivy se po sběru musí v co nejkratším čase zpracovat. Mechanický způsob zpracování je nejšetrnější postup, který zachová v oleji  maximální množství antioxidantů, minerálních látek a vitamínů. V lisovně se olivy zbaví nečistot a zbytků listů, rozmačkají se žulovými mlýny a lisováním na speciálních rohožích se oddělí od uhnětené hmoty nejcennější BIO olivový olej.

Obsahuje antioxidanty jako je Oleox, Polyfenol, Vitamín E a tím chrání buňky před stárnutím. Podporuje tvorbu kolagenu a elastinu, proto zlepšuje napětí  kůže a propůjčuje jí mladistvý vzhled. Vysokým obsahem esenciálních mastných kyselin zaručuje přirozené posílení ochranného hydrolipidového filmu pokožky.

Výtažky z oliv v BIO kvalitě naleznete v produktech přírodní kosmetiky pro péči o celé tělo od italského výrobce Athena´s.

Konkrétní produkty např.:

- tělový peeling s olivovým olejem

- mýdlo s olivovým olejem