100% rostlinné oleje

Přírodní rostlinné oleje v sobě mají to nejlepší z rostlin. Jsou plné vitamínů, minerálů i stopových prvků. Působí blahodárně na suchou, popraskanou a podrážděnou pleť, kterou zpevní a zbaví vrásek a také výborně vyživují poškozené a roztřepené vlasy. Nejkvalitnější oleje jsou ty, které jsou lisované za studena.

Můžeme je použít místo pleťového krému i na celé tělo. Sice se nehodí pro mastnou pleť, ale pro suchou pokožku jsou pravým elixírem. Pleť nejprve omyjte vlažnou vodou a pleťovým mlékem, potom použijte tonikum. Až potom naneste olej. Suché pokožce dopřejte ošetření ráno i večer.

Přírodní oleje působí skvěle také jako maska na pleť i vlasy. Na obličej naneste dostatečné množství oleje a nechte působit 20 minut. Maska z oleje prospěje také vysušeným a roztřepeným konečkům vlasů. Zregenerujete je nejlépe, když do nich vetřete olej a zabalíte je do igelitu a ručníku. Nechte působit nejméně 2 hodiny, ale klidně celou noc. Potom vlasy umyjte vhodným šamponem.

Jako přísada do koupele jsou oleje obzvláště vhodné, pokud nepotřebujete kůži příliš promastit, ale přesto si chcete užít příznivých účinků přírodních olejů. Do koupele přidejte 2 lžíce oleje a dejte si nejméně 20. minutovou lázeň. Pak se lehce osušte a nechte olej účinkovat.

Přírodní oleje jsou vhodné pro masáž. Do misky s teplou vodou kápněte přírodní olej a máte připravenou exkluzivní výživnou masážní emulzi.


Doporučujeme tyto přírodní oleje:

Arganový olej

Zajišťuje hloubkovou hydrataci, upravuje a zlepšuje stav citlivé, zarudlé a šupinaté pokožky, úspěšně bojuje proti vráskám, proti volným radikálům, působí přímo na tvorbu kolagenu a elastinu, zlepšuje okysličení a obnovu buněk. Arganový olej lze přidávat do jakéhokoliv kosmetického přípravu, čímž se zvýší jeho účinnost.

Lněný olej

100% čistý přírodní lněný olej doslova rekonstruuje vlasové vlákno, dodává vlasům objem a vysoký lesk, brání krepovatění a usnadňuje rozčesávání, proto je ideálním prostředkem pro zkrášlení vlasů.

Kokosový olej s monoi

Zklidní podrážděnou pokožku hlavně po slunění. Je vhodný pro ošetření vlasů při pobytu u moře a dokonce odstraňuje lupy. Také v mrazu jej využijete k ochraně rtů a pleti.

Mandlový olej

Je lehký a snadno se vsakuje. Regeneruje zčervenalou a svědivou pokožku, je vhodný k masáži i proti strijím.

Mandlový a arganový olej

Mandlový a arganový olej od Helan efektivně rekonstruuje kožní bariéru, zlepšuje pružnost pokožky, dodává lipidy, nezbytné pro zajištění mezibuněčné soudržnosti. Hydratuje, zpevňuje a zjemňuje pokožku, což jsou vlastnosti, které uvítáme zvláště v těhotenství.


Náš tip:

Maska s mandlovým olejem
V odšťavňovači si připravte šťávu z 250 g mrkve. Přidejte 1 lžičku mandlového oleje a 1 lžičku medu. Naneste na pečlivě vyčištěný obličej a nechte působit 20 minut. Nakonec opláchněte vlažnou vodou.